Soita meille! 010 501 1611
Hormirinki

Hormisaneeraukset

Päältäpäin siisti ja mallikkaasti palvellut hormi saattaa olla paloturvallisuusriski.

Hormit rapautuvat ja halkeilevat ajan saatossa: pahimmassa tapauksessa seinämistä pääsee irtoamaan kokonaisia tiilejä. Uudelleen käyttöönotettava hormi onkin aina syytä tarkastaa ja nuohota nuohoojan toimesta ennen sen käyttämistä. Tarkastuksen yhteydessä mahdolliset viat ja tarve korjaukselle selviää.

Ota tässä vaiheessa yhteyttä meihin ja pyydä tarjous!
Hoidamme tarvittaessa myös hormin kuntotutkimuksen.

Muistathan, että työmme osuus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Tietoa hormisaneerauksesta

Miksi hormeja saneerataan?

Hormeja kunnostetaan ennen kaikkea paloturvallisuuden vuoksi, mutta hormisaneeraus parantaa myös hormin toimivuutta ilmanvaihdossa.

Savukaasuja vuotava hormi on riski terveydelle ja pahimmassa tapauksessa jopa hengenvaarallinen.

Hormien saneeraamisen tarkoituksena on palauttaa hormin turvalliseen ja käyttökelpoiseen kuntoon.

Mikäli epäilet hormiesi olevan heikossa kunnossa tai mikäli nuohooja on maininnut asiasta, suosittelemme hormien kuntokartoituksen tilaamista. Erityisesti vanhat, kunnostamattomat hormit on syytä tarkistaa jopa vuosittain.

Hormien kanssa ei kannata ottaa riskejä.

Milloin hormi tarvitsee saneerausta?

Monessa remontissa savupiippu jää kokonaan huomioimatta koska ulkoisesti piippu näyttää ehjältä mutta sisältä päin tarina onkin täysin toinen.

Tiilien kiinnityslaastit ovat voineet hävitä tai piippu on haljennut aiheuttaen sen, että piipusta on alkanut irtoamaan tiiliä ja kanavat ovat alkaneet vuotaa väärään paikkaan.

Toisinaan joku remonttimies on onnistunut tekemään rakenteellista haittaa piipulle esim. tekemällä reikiä vääriin paikkoihin.

Edellämainitut ongelmat eivät tule ilmi samalla lailla kuten vaikkapa vesijohtojen helposti havaittavat vuodot.

Meiltä saat ammattilaisen arvion hormikanavien kunnosta.

Korjausmenetelmät

Hormin massauskorjaus eli liukuvalu

Massauskorjaus on yleisin ja myöskin ainoa rakenteita korjaava ratkaisu.

Ensiksi hormikanava puhdistetaan koneellisesti irtokarstasta. Sen jälkeen se pinnoitetaan keraamisella pinnoitteelle, joka liimaa irtonaiset materiaalit yhteen.

Massakorjaus tukee koko piipun rakennetta. Tämä menetelmä ei myöskään oleellisesti pienennä poistokanavan pinta-alaa, joten tulisija toimii tarkoituksenmukaisesti jatkossakin.

Putkitus

Putkitusta käytetään lähinnä ilmanvaihdon rasvakanavissa ja öljylämmityskattiloissa.

Putkitus sopii harvoin korjaustavaksi tulisijoihin, mutta se sopii, kun kanavan pienenemisestä ei ole haittaa tai kanavaa halutaan pienentää.

Putkitusta käytetään silloin kun hormi on päässyt niin huonoon kuntoon ettei hormin massaus enää ole mahdollista. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi hormisortumissa, jolloin seinää ei massalle ole.

Putkituksella päästään suhteellisen hyvään lopputulokseen ja uusi ratkaisu kestää käyttöä ja aikaa entistä paremmin.

Putkitusmateriaali on lähestulkoon ikuista haponkestävää terästä. Putkituksiin voi myöskin helposti asentaa vedonparantimia. Mikäli hormissa on jo korjaustarvetta, niin samalla kannattaa huomioida myös tulisijan kunto.

Korjaukset - kuten tulipesän pinnoitukset - kannattaa tehdä aina etupainotteisesti, että säästyy isommilta korjauksilta, kuten romahtamisilta.

Kyseiset pienemmät korjaustyöt hoituvat kätevästi hormikorjauksen yhteydessä.